Briose Cu Mere & Caju, Aromate Cu Scortisoara
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
English version: Cinnamon flavored apple and cashews muffins
O portie de briose cu mere si caju, aromate cu scortisoara si ienibahar, fragede si delicioase, proaspat scoase din cuptor pentru voi, pentru prima zi de toamna. Cu drag ♥ P.S. Ati vazut prin magazine borcanele dragute pentru dulceata, gem, conserve de iarna? Etichete? Pretty please, whisper the secret… xoxo
300 g faina (cernuta) + 1 lg praf de copt + 2 lgt scortisoara + 1 lgt ienibahar macinat
150 g zahar brun
2 mere (aprox 375 g), fara coaja, taiate marunt
125 g caju, taiate marunt
125 g unt topit si racit + 2 oua + 185 ml lapte
pentru decor: felii subtiri de mar, suc de lamaie, zahar brun
Incingem cuptorul la 180 grade C. Pregatim o tava pentru briose/cupcakes. Taiem felii subtiri de mar pe care le ungem imediat cu suc proaspat de lamaie si le trecem prin zahar brun. Le pastram pentru decor.
Amestecam faina, praful de copt, scortisoara si ienibaharul. Adaugam zaharul, merele si caju. Amestecam bine.
Intr-un alt vas amestecam bine laptele, untul si ouale.
Turnam componenta lichida peste mixul de faina & mere si amestecam usor, cu o lingura de lemn sau cu o spatula din silicon. Punem aluatul in formele de briose, decoram cu feliile de mar si punem tava in cuptor aprox 20 minute.
Lasam briosele sa se raceasca pe o tava grill. Delicioase si foarte fragede.
Reteta pentru aprox 24 briose.
delicioasa.com
. Print, share, save... Enjoy:
Related posts:
- Briose cu banane & capsune
- Briose cu morcovi & dovlecei
- Scones cu mere, calde, perfecte – mic dejun delicios sau 5 o’clock tea
- Tarta cu mere si macadamia