Briose Cu Mazare Si Oua De Prepelita
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Trebuie sa incep prin a va spune ca in curand pornim un mic concurs: dar amanunte, detalii si like-uri la momentul potrivit. Pana atunci : fiti pe faza!
Apoi trebuie sa ii multumesc prietenei mele dragi Alina S. pentru ca mi-a gasit un furnizor de oua de prepelita. Alina e o persoana deosebita, chiar de ne-am ciondanit si ne-am ciocnit de cateva ori, am depasit momentele "ciudate" si ne vedem in continuare de treburi impreuna :) Eu o ador, ea ma suporta, semn ca prietenia noastra e trainica, vesnica si nicidecum monotona :)
Mai trebuie sa va zic ca imi doream ceva de imbucat intre dejun si cina, caci de pranz nu poate fi vorba :D. Voiam ceva ce sa pot lua in geanta, la munci, fara sa ma gandesc ca se flescaieste, se ususca, se inmoiae, va curge, ma manjesc pe degete si tot asa mai departe cu gandurile mele haotice care ma fac sa renunt si sa nu iau decat cafea de la dozator, o zi intreaga....
Si, pentru ca azi fu zi libera (deh!) am copt niste briose fix bune pentru zile nebune nebune, de lucru si alergatura, cand nu iti poti permite luxul de a sta " ca oamenii" la masa, in tihna. Perfecte pentru imbucat usor printre taste si hartii, in zilele cu dead-line-uri :) si termene ce nu pot fi pacalite.
- 300 gr faina
- 250 ml lapte
- 60 gr unt
- 1 praf de copt
- 10 oua prepelita
- 1 ou de gaina
- o mana de mazare
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 galbenus spart in 2 linguri lapte
- parmezan ras
Intr-un bol mixam oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporam praful de copt si faina, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie consistenta. Incorporam si mazarea. Cu lingura punem din compozitie in hartiutele de briose. Daca nu aveti puneti direct in tava cu gaurele pentru briose, unse si tapetate cu faina. In mijlocul fiecarei briose punem cate un ou de prepelita fiert tare.
Dam briosele la copt, in cuptorul incins, la treapta 2-3.
Cand aproape sunt gata, dupa vreo 25 minute, le ungem pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, "ornam" cu putin parmezan ras si mai lasam la cuptor cam 5 minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoateti-le si lasati-le la racit pe un gratar metalic.
Perfecte! Gustoase! Usor de imbucat! Fara degete manjite!