Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O revelatie! Pufoase, fine, aromate, absolut delicioase ♥ Am descoperit blogul London bakes si “chimia” a fost atat de puternica, incat am simtit dorinta irezistibila de a pregati cel putin o reteta minunata din cele prezentate de Kathryn. Briosele cu lamaie, migdale si chia au fost primele alese, dar lista cu retete preferate este atat de lunga…
Am adaugat si cateva piersici dulci si gustoase, fructele mele preferate vara. Cred ca as putea trai doar cu piersici, caise si pepene. Pacat ca cele zemoase si cu adevarat gustoase au devenit tare greu de gasit. Daca stiti vreo sursa, tare m-as bucura sa aflu
Revenind la reteta, am folosit faina fara gluten Schar pentru prajituri, pentru ca nu aveam faina de orez brun pe care o foloseste Kathryn. Am pregatit briosele alaturi de Lady S, care isi aduce singura scaunelul langa blatul meu de lucru. Cand totul a fost gata, aluatul se odihnea in hartiutele de cupcakes si tocmai presaram incantata bucatelele de piersici peste briose, Lady s-a dezechilibrat, s-a agatat de tava, tava a cazut pe jos si Lady a ramas “agatata” de un sertar. Nu stiam ce sa “salvez” mai intai. Copilul “agatat” de sertar, sau tava de briose, care din fericire nu a cazut cu aluatul in jos Lady “salvata”, tava repusa in functiune, cuptorul incins, emotiile trecute… Gata! Toti pregatiti pentru a savura un mic dejun de poveste. Ce bine ca am dublat reteta 12 briose au zburat rapid din platou, savurate cu un ceai Earl grey cu puternica aroma de bergamota. Noroc ca am reusit sa le fac fotografia. Lectia? Data viitoare reteta si mai mare iar Lady are nevoie de un podium langa mine in bucatarie… Sa cream mobilier
O duminica frumoasa si senina!
Incingem cuptorul la 170 grade Celsius. Pregatim o tava cu hartii pentru briose. Din aceste ingrediente se obtin 6 briose.
Amestecam intr-un vas faina, praful de copt, bicarbonatul, migdalele si sarea.
In alt vas amestecam zaharul, ouale, uleiul, iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Turnam mixul lichid peste cel uscat si amestecam bine, apoi adaugam semintele de chia. Mai amestecam putin si punem aluatul in hartiile pentru briose (aprox 1/2 - 3/4 din chesele de hartie).
Coacem briosele 20 de minute, apoi le scoatem din cuptor si le savuram calde. Minunate simple, cu un ceai aromat, sau cu putin mascarpone. Pofta buna!
Pofta buna!
Autor: Eu sunt Beatrice, cake and party designer la Delicioasa Studio si food blogger pasionat de arome, culoare, fotografie, calatorii. Pe blogul meu, Delicioasa.com, scriu despre delicioase prajituri, experimente culinare inedite si calatorii de vis. Sunt mamica a trei puiuti adorabili. Pentru mine timpul petrecut in familie e prilej de sarbatoare. Cum altfel pot fi savurate delicioasele mele prajituri? Bine ati venit!