Briose Cu Jeleu De Visine
articol scris de truedelights blog
Super briose dupa o reteta preluata de la Ina.
INGREDIENTE:
- 3 oua
- 40 g unt
- 125 ml iaurt cu visine
- 150 g zahar
- 170 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- coaja rasa de lamaie
Pentru jeleu:
- 400 ml compot de visine (sau suc natural de visine)
- 2 linguri zahar
- 1 pachet cu praf de budinca de vanilie
Pregatim mai intai jeleul.
Punem intr-un vas compotul ,
zaharul si praful de budinca.
Amestecam bine si fierbem
amestecul ,amestecand continuu
pana se ingroasa.
Daca folosim suc natural de visine
vom pune zahar numai daca este nevoie.
Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.
Pentru briose:
Batem bine ouale intregi cu zaharul.
Adaugam iaurtul, untul moale,
coaja de lamaie si faina amestecata
cu praful de copt.
Mixam bine amestecul.
Punem aluatul obtinut
intr-un pos (sau intr-o punga).
Asezam hartie ondulata in formele
de briose .Turnam apoi
aluat doar pana la jumatatea formei,
asezam o lingurita cu jeleu de visine
si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.
Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici.
Incingem cuptorul inainte si
coacem briosele 20minute.
Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si
le decoram cu restul jeleului de visine.
Nici nu am cuvinte sa va descriu ce gust minunat au aceste briose!
Incercati si voi si n-o sa regretati!