Briose Cu Gem De Prune
Sursa Briose cu gem de prune
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ceva vreme planuisem sa imi cumpar o forma de briose, si navigand pe site-ul BHB am vazut o forma de silicon pentru briose la pretul incredibil de 29.16 lei.
Hartia de briose o cumparasem inainte sa imi iau forma. Am mai facut briose, dar nu aveam forma speciala in care se pune hartia si nu au crescut cum trebuie, deoarece s-au latit, nevand forma. Acum ca am acesta forma nici nu mai am nevoie de hartia speciala pentru briose, deoarece nu se lipesc de forma, fiind din silicon, nu este nevoie nici sa o ung. Data viitoare voi incerca sa fac o reteta de briose fara sa folosesc hartia speciala. Va prezint faimoasa forma pentru briose din silicon. Mie imi place foarte mult culoarea ei. Un albastru care lumineaza. O culoare foarte frumoasa, vesela… Este flexibila, nu trebuie unsa si rezista la temperaturi de +260 grade, poate fi folosita si in congelator, rezistand la temperaturi de – 60 grade. Iata si hartia speciala de briose, suficienta pentru 100 de briose, care a costat foarte putin, doar 5.77 lei, si are si un model foarte frumos… Hartia pentru briose este ambalata intr-o cutiuta... Am facut aceasta reteta care, ca si masura are la baza cutia de iaurt de 140 de grame. Deci nu aruncati cutia de iaurt ca sa masurati ingredinetele cu ea. Ingrediente pentru 12 briose: 1 iaurt mic de 140 grame, 2 cutii de zahar (folositi cutia de iaurt), 2 oua, coaja de la o lamaie, coaja de la o portocala, 1 esenta de lamaie, 3 cutii de faina, 1 lingurita de praf de copt, ¾ cutie de unt topit sau ulei (eu am pus ulei de palmier). Umplutura: gem de prune. Mod de preparare a brioselor: Se pune intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza, se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt topiti-l putin sa fie moale. Am pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung, fiind din silicon. Am pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru cca 25-30 minute. Iata cum cresc... Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit. O briosa muscata... de mine... Sa mai mentionez ca este delicoasa ? Cred ca va dati seama ca nu poate fi altfel...