contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Fructe De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Eu am luat reteta asta de briose  de pe culinar ( Poca).Dar e o reteta comuna pentu briose.Eu am modificat-o putin in sensul cantitatii de zahar si a mirodeniilor.
INGREDIENTE:
-2 oua
-300 gr zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-200 ml ulei
-300 ml iaurt sau sana
-1/2 lingurita sare ( rasa)
- coaja de la o lamaie sau portocala
-1 Lg zeama de lamaie sau portocala
-400 gr faina
-1 1/2 sau 2 plicuri praf de copt,functie de umputura brioselor (la cele cu fructe de padure sau rahat am folosit 2)
-esenta de rom dupa gust.
-2 Lg mac
-400 g fructe de padure amestecate cu 3 Lg zahar si 1 plic zahar vanilat
-1/2 lg scortisoara
-1 plic gelatina tort gelee dr oetker
MOD DE PREPARARE :
-fructele de padure (daca sunt congelate se decongeleaza ) se amesteca cu 3 Lg zahar,1 plic zahar vanilat si 1/2 lg scortisoara,si se lasa intr-o strecuratoare la scurs,pastrandu-se sucul,cam jumatate de ora.
-albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul praf si cel vanilat,cate putin si se bate in continuare.
-se adauga galbenusurile frecate cu sarea,apoi uleiul si iaurtul.
-faina se cerne,se amesteca cu praful de copt si se adauga in mixtura de mai sus,in 4 transe.
-se adauga romul si coaja de lamaie si zeama de lamaie si macul.

 

-se pune in forma de briosa (daca este din tabla sau silicon se unge cu ulei in prealabil) cam o lingura de aluat,apoi o lingurita de fructe si iarasi o lingura de aluat,ca sa se umple forma cam 2/3.
-se preincalzeste cuptorul la 180 *apoi se pun briosele si se coc cam 20 de min ute,sau pana sunt rumenite frumos.
-dupa ce se scot din cuptor,se lasa la racit ,apoi se scot din forme si se decoreaza
- la briosele umplute cu fructe de padure,sucul ramas in urma surgerii fructelor amestecate cu zahar,l-am amestecat cu 1 plic de gelatina tort gelee (trebuie 250 ml lichid,asa ca daca sucul e mai putin,adaugati apa ) l-am fiert 1 minut,apoi am turnat peste briose si am mai pudrat cu putin zahat vanilat.

-daca umpleti briosele cu stafide sau ce fructe vreti voi,rahat,acestea le amestecati direct in aluat si apoi puneti in forme.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com