contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Dulceata Si Cacao, De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

    Zilele trecute am primit invitatia Georgianei Vieru, de la Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, de a prajituri pentru a actiune a fundatiei. N-am stat deloc pe ganduri si am acceptat imediat. Trebuia sa prajiturim pentru vreo 70 de oameni, impreuna cu dragutzica de Andreea sau Dodo, cum o stim cu totii, de la bucataria lui dodo. Am ales sa fac o Negresa, cu cioco multa si bilute corolate, insa delema mea a intervenit in momentul ijn care Georgiana m-a rugat sa fac si ceva prajiturica de post. Am zis Da!, evident, insa habar nu aveam ce anume voi pregati. prajiturile de post, si in general mancarea de post nu sunt punctul meu forte. Adica practic...inexistent :) Dar, am cotrobait putintel pe la prieteni, pe net si am gasit un chec ce mi-a atras atentia. Asa ca am hotarat pe loc sa fac reteta de chec insa in formite de briose. Reteta de baza e de la Miha, 10x my firend!, insa m-am jucat putin cu ea...am inlocuit dulceturile, am alternat compozitiile si in final a iesit cam ceea ce vedeti in poza. Multumesc Georgiana si Bethany Iasi pentru ca mi-ati dat ocazia sa ma implic si sa ajut cat de cat. 
 

  Asadar ingrediente:
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri fulgi de nuca de cosos
  • 2-3 linguri dulceata de gutui sau
  • 2-3 linguri marmelada de struguri

* am facut doua portii, din fiecare iesind 16 briose, o portie cu dulceata de gutui si o portie cu marmelada de struguri
   Intr-un bol punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam pana la omogenizare completa. Apoi  luam o jumatate din compozitie si o punem in alt bol. In una din ele vom pune dulceata si amestecam bine de tot. In cealalta compozitite punem cacao si fulgii de cocos. Cu lingura punem in hartiutele de muffins pregatite, sau in formele de briose unse cu ulei, o lingura din compozitia alba cu dulceata si o lingura din compozitia cu cacao. Cu varful unui bat pentru frigaruie, amestecam putin in cele doua compozitii. Dam la cuptor, la foc mediu 30-35 minute, pana ce suprafata devine ferma. Facem testul cu scobitoarea. 
   Scoateti briosele si lasati-le la racit pe un gratar metalic. 
   Pudrati-le cu zahar praf sau ornatile cu bilute colorate. Eu am ales sa le infrumusetez putintel cu cateva bilute colorate si inimioare si floricele din zahar colorat. Am uns suprafata fiecarei briose cu putin sirop facut din zahar cu apa, am lipit apoi cateva inimioare/floricele si le-am dat prin bilute colorate. 
   Super frumusele, nu-i asa?