Briose Cu Dovleac
Sursa Briose cu dovleac
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Usor si rapid de
preparat, moi, pufoase, aromate si atat de gustoase yumi,yumi.
Timp de
preparare: 60 minute
Ingrediente:
400g
pasta
de dovleac
400g
zahar
400g
faina
200ml
ulei
4
oua
1
lingurita praf de copt
1
lingurita bicarbonate de sodium
1 lingurita
scortisoara
Putin
ghimbir proaspat, ras
Lapte
condensat/optional
Mod de
preparare:
Faina,
praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate
intr-un bol.
Separat
frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor
(nu tot odata) amestecand in continuare si la final adaugam dovleacul.
Amestecam cele doua compozitii, care au consistenta unei smantani groase si
repartizam aluatul in formele de briose. Le dam la cuptorul dinainte incalzit,
pentru 35-40 minute. Eu am pus in jumatate din cantitate si cate o lingurita de
lapte condensat.
Dup ace se
racesc le ornati dupa preperinta, cu zahar , ciocolata alba ori neagra.
Pofta
buna!