Briose Cu Dovleac Si Sirop De Artar – Vegane/de Post
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
90 ml ulei
2 lg seminte de in, macinate fin
125 ml apa
1 lgt esenta vanilie
2 banane coapte, zdrobite cu furculita pentru a obtine un piure
250 g dovleac, taiat cubulete
295 g faina cernuta
160 g zahar brun
1 1/2 lgt praf de copt
1/4 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt scortisoara
1/2 lgt ienibahar macinat
1/2 lgt sare
sirop de artar
seminte de dovleac, crude
Incingem uleiul la 180 grade C. Pregatim 2 tavi de briose (eu am obtinut 18 briose). Amestecam bine semintele de in macinate si apa, adaugam piureul de banane si esenta de vanilie. Adaugam incet uleiul si amestecam in continuu. Intr-un alt vas amestecam faina, sarea, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, scortisoara, ienibaharul, apoi cubuletele de dovleac. Turnam mixul lichid peste cel uscat si amestecam usor cu o lingura de lemn, doar pana incorporam faina. Aluatul ar trebui sa fie usor lipicios, dar nu perfect omogen. Evitam amestecarea in exces. Punem aluatul in formele de briose (aprox 2/3 din forma). Presaram peste briose cateva seminte de dovleac.
Coacem briosele 20 de minute. Le scoatem din tava si le pensulam cu sirop de artar din belsug. Le servim caldute sau la temperatura camerei. Delicioase in ziua in care au fost pregatite
©2011 Delicioasa. All Rights Reserved.
.