Briose Cu Dovleac & Seminte De Canepa Canah – Vegane/de Post
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Spre marea mea bucurie, am primit de la Canah Romania un pachet cu o lotiune de corp (care e in “testare” pe pielea atopica a lui Lady S si se pare ca reactioneaza foarte bine), ulei si seminte de canepa, pe care stiti deja ca le folosesc foarte des. Canepa este superalimentul meu preferat, aproape perfect si au un gust foarte deosebit, semanand cu cel al alunelor. De aceea, de multe ori am ales sa le folosesc la deserturi, nu doar la hummus sau salate. De ce iubesc canepa Canah? Adica, in afara de ambalajele dragute si sticlele negre elegante in care este ambalat uleiul de canepa? ♥ contine proteina simpla, usor digerabila, care ranforseaza imunitatea ♥ sursa vegetala foarte bogata in acizi grasi esentiali, mai bogata decat semintele de in ♥ contine de 3 ori mai multa vitamina E decat semintele de in
♥ fara oligozaharide
♥ contine lecitina si inozitol (Vitamina B9) = favorizeaza nutritia celulelor creierului; intarirea foliculul parului; anti colesterol; efect de calmare
♥ contine fitosterol = intarirea sistemului de aparare a pielii impotriva iritatiilor, pierderilor excesive de apa, descuamarii, etc. ♥ bogata sursa de fitonutrienti, elemente ce protejeaza organismul, imunitatea, circulatia, celulele, tesuturile etc ♥ contine calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, cupru, vitamina E, mangan, sulf; microelemente prezente: strontiu, thorium, arsenic si crom
♥ 35% proteina, 47% grasimi, 12 % carbohidrati
♥ faina de canepa are cel mai mare continut de fibre (comparativ cu celelalte seminte) ♥ omega 3 = reducerea trigliceridelor si nivelul colesterolului, micsorarea tensiunii arteriale, diminuarea nivelului de fibriogen (ateroscleroza) ♥ conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. ♥ efect antiinflamator / antiartritic ♥ Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (care izolează celulele nervoase). La copii, omega 3 şi omega 6 sunt extrem de importanţi pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului şi a funcţiilor cognitive. În plus, constituie un tratament adjuvant în cazul ADHD (hiperactivitate) sau altor probleme comportamentale. Eu pastrez semintele de canepa in ambalajul lor original, inchis etans, la frigider. Le folosesc mai ales crude, in salate, deserturi raw, cu rondele de branza chevre sau, mai nou, presarate peste briose care “cer” gust de alune
Briose cu dovleac, cocos & seminte de canepa
Ingrediente
- 95 g faina alba, cernuta
- 60 g faina integrala de grau, cernuta
- 1/2 lgt praf de copt
- un praf de sare de Himalaya
- 1 lgt scortisoara macinata
- 1/2 lgt nucsoara proaspat rasa
- 200 g dovleac (fier la aburi, fara coaja si seminte)
- 200 g zahar brun
- 1 lgt esenta de vanilie
- 80 ml ulei de cocos (la temperatura camerei) sau ulei de rapita
- 90 ml lapte de alune de padure
- 120 g mix seminte (in, canepa, floarea soarelui, dovleac etc)
- 1 cutie lapte de cocos, pastrat la frigider
- 3-4 lg seminte de canepa (Canah)
- rodie
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180 grade C. Pregatim o tava cu hartii de cupcakes/briose. | |
Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara. | |
In alt vas amestecam uleiul de cocos, zaharul brun, piureul de dovleac si esenta de vanilie. | |
Adaugam mixul de faina peste cel lichid si amestecam usor, manual, fara exces. | |
Adaugam mixul de seminte si amestecam usor. | |
Punem aluatul in hartiile de briose (2/3 din inaltimea hartiei) si coacem prajiturelele 20-25 minute la cuptor. | |
Scoatem tava din cuptor si lasam briosele sa se raceasca pe o tava grill. | |
Desfacem cutia cu lapte de cocos foarte rece, scoatem numai crema densa, pastram lichidul pentru alte intrebuintari (milkshake etc). Amestecam aceasta crema bine, eventual adaugam putina miere si scortisoara, dupa gust. | |
Punem cate o lingura de crema de cocos peste briosa cu dovleac, presaram cu seminte de canepa si rodie si servim cu pofta. Delicioase, nu-i asa? |
©2013 Delicioasa. All Rights Reserved.
.