Briose Cu Doua Tipuri De Ciocolata Si Bomboane Crocante
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 35 minute
Cantitate : 12 portii
Ingrediente
- 50 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar brun
- 1 ou
- 70 gr ciocolata amaruie 70% cu coji de portocala confiata
- 150 ml lapte
- 100 ml Bacardi Tropical Orange
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 12 lingurite crema de ciocolata cu alune
- 12 bomboane crocante cu ciocolata si aroma de portocale
Preparare
- Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.
- Ciocolata amaruie se topeste imrepuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte.
- Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun.Se adauga ou si se mixeaza.Se incoporeaza apoi amestecul cu ciocolata amaruie.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
- Se pune cate 1 lingura plina de compozitie in fiecare forma.Se pune apoi cate 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune si se acopera cu inca 1 lingura plina de compozitie.Se pune pe fiecare briosa o bomboana crocanta cu ciocolata si aroma de portocale si se dau briosele la copt 20-30 minute.