Briose Cu Curmale
articol scris de oanams blog Ce mancam NOI
Nici nu ştiam că nu am postat reţeta asta, o căutam pe site să o mai prepar şi iată că stătea frumuşel în folder, aşteptând puţin timp liber să fie postată .
Este o reţetă simplă, inedită şi surprinzătoare…
Iată ce ingrediente sunt necesare ca să facem nişte minunate brioşe cu curmale:
- 280 grame de curmale (fără sâmburi)
- 3 ouă
- 500 mg faina
- 6 linguri de unt
- 250 mg zahăr brun
- 260 ml apă
- 80 ml suc de portocale
- 1 LG coajă rasă de portocală
- 1 pacheţel praf de copt
- ½ lg bicarbonat
- ¼ lg sare
Procedăm aşa: mărunţim curmalele în robotul de bucătărie, împreună cu apa; iese un fel de pastă, pe care o punem într-un vas, pe foc, împreună cu sucul de portocale; le ţinem vreo 6-8 minute, până se omogenizează bine şi scade un pic lichidul. Lăsăm aceasta compoziţie să se răcească.
Tot în robotul de bucătărie, batem bine untul, zahărul şi coaja de portocală, până ce se topeşte zahărul. Unul câte unul, adăugăm şi ouăle. Urmează crema de curmale (gata răcită), adăugată tot încet, lingură cu lingură. Şi apoi faina, praful de copt, sarea şi bicarbonatul – acestea se pot cerne împreună, în prealabil, dar nu-i musai :) …
Şi uite aşa a ieşit o compoziţie numai bună pentru a fi coaptă în formele de brioşe – la 180 de grade, timp de ~20 de minute. Ah, nu uitaţi să preîncălziţi cuptorul – cel mai simplu, îi daţi drumul când vă apucaţi să preparaţi compoziţia.
Au ieşit extraordinare, pufoase şi cu o textură fină; s-au terminat repede :) .
Poftă mare!
Related posts: