Briose Cu Crema Din Nuca De Cocos
articol scris de truedelights blog
Briose pufoase, aromate, cu crema de cocos delicioasa.
INGREDIENTE:
Pentru briose:
- 3 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 125 g smantana
- 100 g unt topit
- 150 g zahar
- 2 linguri cu cacao neagra
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- 200 g faina ( aprox. 15 linguri)
Pentru crema :
- 2 albusuri
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 10 linguri cu zahar farin
- esenta de rom
Aluatul de briose:
Se separa ouale.
Se mixeaza albusurile cu zaharul.
Se adauga galbenusurile, smantana,
untul topit, esenta si faina amestecata
cu praful de copt si cacaua.
Se amesteca bine cu mixerul.
Crema de cocos:
Se bat albusurile spuma.
Se adauga zaharul farin, esenta si se
amesteca bine, sa rezulte o pasta groasa.
Asamblarea:
Pregatim tava de briose.
Asezam hartiutele.
Turnam aluatul intr-un pos sau
intr-o punga si punem un prim strat
in fiecare forma .
Asezam apoi o lingura cu crema
de cocos si inca un strat de aluat ,
cat sa acopere toata crema.
Coacem briosele 15-20 minute
in cuptorul deja incalzit.
Vor creste frumos si vor arata ca niste
“vulcanei” cu lava alba…gata sa erupa
Le putem servi ca atare, sau decorate cu glazura din zahar farin.