Briose Cu Crema De Ciocolata
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa ca i-am facut niste briose cu crema de ciocolata, de ciocolata alba asa cum ar fi trebuit sa fie zapada asternuta peste tot la vremea asta...
Ingrediente(pentru cca 30 buc mici):
Blat
-2 oua,
-300 g faina,
-200 g zahar,
-150 ml ulei,
-120 ml lapte,
-50-70 g ciocolata alba(optional),
-o esenta vanilie,
Crema
-200 ml frisca lichida,
-200 g ciocolata alba(Primola),
Sirop
-50 g zahar,
-200 ml apa,
-o esenta vanilie,
Preparare:
Prajiturelele astea sunt foarte usor de facut, asa ca pana s-a copt blatul in forme mici de hartie, blat pe care l-am facut ca aici, am preparat o crema de ciocolata alba (ganache) ca aici si treaba a fost gata de jumatate.
Dupa ce briosele s-u racit le-am intepat zdravan pe alocuri cu o scobitoare si le-am stropit din plin cu sirop facut din zahar, apa si esenta de vanilie.
Dupa aceea le-am pus frumos cate un mot bogat de crema de ciocolata, le-am ornat cu aceste bilute argintii si le-am dat la rece in asteptarea mosului.
Eu zic ca i-au placut asa insiropate, cu ciocolata in interior si crema de deasupra, cremoase ca niste bucatele de tort. Si cred ca i-au placut pentru ca ne-a lasat o multime de daruri :)