Briose Cu Corcoduse
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
- 50 g. nuci macinate
- 250 g. faina
- 1 lingurita praf de copt
- 75 ml. lapte
Umplutura:
- 250 g. corcoduse, rosii sau galbene
Mod preparare:
Se bat cu mixerul untul cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si esenta. Se inglobeaza ouale pe rand si se mai bate 2 minute. Se amesteca nucile cu faina si parf de copt si se inglobeaza in aluat. Se adauga treptat laptele.
Se incinge cuptorul la 175 grade C. In fiecare adancitura a formei se aseaza cate un suport de hartie. Se toarna aluatul pana la 1 cm fata de margine. Se spala corcodusele, se sterg, se taie jumatati, se golesc de samburi si se ingroapa cu grija in aluat.
Se coc 20-25 minute, pana se rumenesc.
Prea usor de facut :)) ...asa ca va arat doar cateva poze "finale"...
...si de data asta am reusit sa imortalizez si cateva sectiuni :P
Foarte, foarte gustoase, daca aveti ocazia sa le incercati sa nu ezitati! Nu sint deloc uscate...din contra -sint foarte savuroase!
Noua ne-au placut la nebunie, desi nu sint foarte dulci (cum sintem noi, de obicei, obisnuiti :P)
Se pot servi cu sos de corcoduse...ba chiar ar fi indicat s-o faceti ;) ...si va veti delecta cu niste briose demential de bune!!!
Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com