contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Coniac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta e o prajitura din caietul mamei. Ea o face sub forma de chec, dar si ca briose a fost la fel de gustoasa.

Pentru 18 briose:
  • 300 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 250 g unt
  • 4 oua(albusuri spuma)
  • 3  linguri coniac de buna calitate
  • 1 lingura esenta de vanilie

Peltea de gutui pentru glazurare



1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.
2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,
3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca.
4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.
5. Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum.
6. Pune cate o lingura din compozitie in fiecare hartie de briosa in tavile speciale. Coace 15- 20 minute la 170 C (in cuptorul incalzit).
7. Briosele nu trebuie sa se coloreze prea tare in cuptor, ele sunt mai deschise la culoare. Unge-le cu peltea de gutui (sau alta dulceata care iti place)




Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com