contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brioşe Cu Ciocolată

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

















Cele mai bune briose pe care le-am mancat pana acum si care s-au papat ultra rapid:)
Avantajul este ca se prepara usor si sunt excelente chiar si a doua zi la micul dejun (la noi nu a fost cazul ca s-au terminat imediat).
Am facut fix 12 briose, asa ca in functie de cate doriti mariti cantitatile de ingrediente.
Am folosit:
  • 5 oua, 1 cana lapte, 200 gr zahar, 1 plic praf de copt, 3-4 linguri cacao, 4 linguri de ulei, faina (nu am masurat cantitatea), esenta de vanilie, glazura de ciocolata pt decor.

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit.
Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt.
Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si faina si am amestecat pana am obtinut o consistenta de smantana groasa.
Am uns formele si am pus compozitia in ele. Am lasat 25 de minute la cuptor la foc mediu.
Am servit fie simple, fie glazurate (fiecare a servit dupa preferinta).
Glazurate seamana foarte bine la gust cu prajitura 'negresa'.
Pofta buna!

Articol recomandat de retetegg.blogspot.com