contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cele mai gustoase briose cu ciocolata pe care le-am gustat vreodata...doar atat pot sa va spun! :P


Faceti-le cat mai rapid, sa va convingeti :)
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 280 g. faina
- 125 g. unt
- 100 g. ciocolata fina cu lapte
- 2 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt
- 100 g. zahar
- 1 ou
- 250 ml. lapte batut
- 200 g. ciocolata de lapte pentru glazura
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Aranjati hartiutele de copt in tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor.
Taiati in bucati ciocolata cu lapte; puneti -le apoi intr-o punga de plastic si treceti cu sucitorul peste ea, pana se faramiteaza bine...sau faceti asta ajutandu-va de robotul de bucatarie, cum am facut eu :P
Amestecati faina cu bucatile de ciocolata, cacao si praful de copt (cerneti in prealabil faina, cacaaua si praful de copt)
Bateti oul intr-un alt vas, adaugati zaharul, untul moale si laptele batut si amestecati-le bine.
Incorporati masa de faina in compozitia de ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen. Impartiti aluatul in cantitati egale, asezati fiecare bulgar de aluat in cate o adancitura, apoi dati totul timp de 20-25 minute la cuptor.
Scoateti tava si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, apoi luati-le din forme si asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
Topiti la bain-marie sau la microunde ciocolata de lapte si glazurati briosele.



Pufoase si cu un gust intens de ciocolata :))
...iar cu un pahar de lapte simplu sau cu ciocolata langa devin si mai irezistibile!!!


 

 

 

 


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com