contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Ciocolata (faina De Spelta)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În sfîrsit am facut si briose cu faina de spelta, si în sfîrsit ajung sa le si postez. Nu eram sigura cum ies, dar mi-am facut gînduri degeaba. Au fost foarte bune. Totusi data viitoare scot o lingurita din praful de copt si o voi înlocui cu un vîrf de lingurita de bicarbonat stins cu cîtiva stropi de zeama de lamîie. Bicarbonatul are grija ca briosele sa aibe consistenta tipica acestui aluat.


         Ingrediente:
  • 260 g faina de spelta de tip 812
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 g buline de ciocolata amaruie
  • 10-20 g cacao
  • 1 ou (50 g)
  • 8 linguri zahar/sau dupa gust
  • 1 pastaie de vanilie, maduva
  • 220 ml lapte
  • 70 g ulei de floarea soarelui
  • 30 g smîntîna lichida
  • felii de banana, optional

Se amesteca toate ingredientele lichide. Maduva de vanilie se adauga la amestecul lichid.

Se amesteca si ingredientele uscate.

Se toarna amestecul lichid peste cel uscat, iar cu o spatula se amesteca usor si nu foarte mult, pîna amestecul devine omogen. Se toarna în forme de hîrtie, silicon, sau ca mine în tava de briose/muffins unsa cu unt si tapetata cu faina de spelta. Eu am adaugat si cîte o felie groasa de banana în fiecare briosa. Se dau la copt în cuptorul încalzit în prealabil la 180° timp de 25-30 minute.


Le-am decorat cu ciocolata alba topita cu un strop unt de cocos, si bilute de zahar.