contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Ciocolata Alba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Zilele trecute, am confectionat 12 bucati briose delicioase si fragede de se topeau in gura. 
Ingrediente necesare:
  • 180 g faina
  • 60 g unt
  • 115 g zahar 
  • 50 g ciocolata alba
  • 135 ml frisca lichida
  • un ou
  • o lingurita miere
  • 8 g praf de copt
Intii de toate am topit ciocolata la MO si am lasat-o la racit (atentie sa nu se arda). Zbatem untul impreuna cu zaharul, adaugam mierea si oul si mixam incontinuu. Adaugam ciocolata topita dar rece, apoi incet cite o lingura din faina cernuta impreuna cu praful de copt si alternam cu cite un pic de frisca. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade, iar in forma de briose in care am pus formele de hirtie (scuze ca ma repet), incepem sa punem cu lingura din compozitie, incercind sa fie cit de cit egale. 
Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute. Le lasam sa se raceasca, presaram zahar praf si... 



dam hirtiuta la o parte si mincam din ele... hmmm... delicioase... 

Nu ma pot abtine sa nu pun si o poza cu briosa din care disparuse deja o bucata in... hmmm, in burtica mea... 
Cu aceasta reteta, particip la provocarea lunii octombrie "Dulce Romanie" gazduita in aceasta luna de Fancy Cake