Briose Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
125 g faina
70 g zahar pudra
1 lingurita zahar pudra
50 g ciocolata alba tocata
125 ml lapte
1 ou
50 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
100 g zmeura
pentru topping:
3 linguri de lapte cald
50 g ciocolata alba topita
50 g zmeura sau 2 linguri gem de zmeura
1 lingura crema ricotta
30 g unt
PREPARARE:
In primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide.
In alt bol bol batem oul, pe care il amestecam apoi cu lapte, esenta de vanilie si ulei.
Integram elementele lichide, amestecand usor. La final adaugam zmeura. Vom amesteca usor cu o spatula pentru a nu zdrobi fructele.
Punem compozitia in tava de briose si o dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Tava trebuie tapetata cu ulei si faina sau punem direct in hartiute de briose.
Cat timp se coc briosele pregatim crema cu care facem toppingul amestecand toate ingredientele cu mixerul. Asteptam sa intareasca putin crema si apoi putem decora briosele.
Pofta buna!