contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Zilele acestea am facut briosele acestea, se fac foarte repede, sunt bune, versatile si aratoase, se preteaza chiar si pentru o masa festiva ca centru de interes al unui platou cu aperitive. Miam!
Avem nevoie de:
5 oua
6 linguri ulei
8 linguri faina
100 gr cascaval ras
un plic praf de cop
o lingurita sare
marar
optional:
sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul
Mixam ouale cu sarea,
turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana, inglobam si cascavalul si mararul maruntit.


Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum. Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa. Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.

Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobimputin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......Buuuunnnnn!