contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Le-am facut pentru musafiri, dar sunt potrivite in orice ocazie sau chiar pentru un desert in familie.
Brioșele: 2 ouă mari, 6 linguri de zahăr, 50 ml ulei, 100 ml lapte, un zahăr vanilat, un praf de copt, 6 linguri de făină.
Crema: un pachet de unt, 150 g zahăr pudră, piure de caise, coajă de lămâie.
4-5 caise bine coapte.

Mai întâi se spală bine caisele, se taie jumătăți, se îndepărtează sâmburii apoi se dă o lingură sau două de zahăr peste ele și se lasă 2-3 ore să se formeze sirop.
Aluatul l-am făcut așa: ouăle întregi le-am mixat spumă apoi am adăugat zahărul și zahărul vanilat și am mixat la viteză mare cam 3-4 minute fără pauză, până când compoziția devine albicioasă, cremoasă și zahărul nu se mai simte. Se micșorează viteza și se adaugă uleiul, se omogenizează, apoi laptele, se omogenizează, iar la urmă făina, lingură cu lingură și praful de copt. Se toarnă aluatul în formele tapetate cu hârtii speciale pt brioșe. Din caise alegeți câteva jumătăți și tăiați-le felii nu prea groase, apoi puneți câte una-două felii de caisă în fiecare brioșă. Dați la cuptorul încins în prealabil, cca 30 de minute la foc potrivit (180 grade C). Sunt gata când trec testul scobitorii și sunt un pic rumene la suprafață. Se scoate tava, se lasă să se răcorească apoi se scot brioșele din forme.
Crema: mai întâi caisele rămase se mixează la blender până devin ca o pastă. Untul se mixează cu zahărul pudră, iar când devine spumos și cremos, se adaugă câte puțin, cu lingurița, piure-ul de caise, atât cât cuprinde, ca să nu se taie. La urmă se pune o linguriță de coajă de lămâie rasă, pentru un gust acrișor.
Brioșele răcite se însiropează cu câte puțin din siropul lăsat de fructe, apoi se ornează pe deasupra cu cremă. Peste cremă se adaugă decoruri de ciocolată sau perluțe comestibile, fiecare cum dorește și cu ce are la îndemână.
Poftă bună!