contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Briosele de astazi reprezinta alternativa mai eleganta a prajiturii cu caise.
Pentru ca se impunea pregatirea unui desert am ales aceasta varianta, caisele fiind fructe de sezon, cu recunoscute calitati curative dar mai ales deosebit de gustoase.
Inspirata alegere mai ales cind prin preajma se afla copii dornici mereu de ceva gustos.





Pentru pregatire utilizam:
- 1/2 kg caise proaspete
- 4 oua
- un pachet de unt cu 65% grasime
- 1 pahar zahar
- 1/2 pahar de lapte
- 1 pahar de faina
- 3 linguri ulei
- 1 1/2 plicuri praf de copt
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 plic zahar pudra vanilat Dr. Oetker

Se amesteca untul (scos din frigider din timp pentru o consistenta moale) cu zaharul si cele trei linguri de ulei pina se topeste zaharul si se obtine o crema spumoasa.



Apoi se adauga cele patru oua, incorporindu-se in crema,



faina, praful de copt stins cu putina zeama de lamiie si zaharul vanilat bourbon,




dupa care se toarna laptele, omogenizindu-se.



Va rezulta o compozitie ferma cu consistenta smintinii.
Se desfac in jumatati caisele, spalate in prealabil, si se presara cu doua linguri de zahar lasindu-se intr-o sita sa se scurga.


Se pregatesc formele pentru briose, ungindu-le cu un strop de ulei pe care il vom distribui intr-un strat uniform cu o pensula. Tapetam cu putina faina, scuturind surplusul.
Turnam compozitie pina la jumatatea formei apoi adaugam o bucatica de caisa. Se procedeaza la fel pina terminam compozitia, apoi se aseaza formele pe un gratar introducindu-se in cuptor. 
Se lasa sa se coaca pina capata o culoare aurie si trec testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca, apoi se scot din forme si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



Un mic dejun  savuros si aromat.