Briose Cu Cacao
Sursa Briose cu cacao
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Briose, muffins... spuneti-le cum doriti si... poftiti, serviti !
Ingrediente necesare:
- 110 g faina
- 100 g zahar
- 30 g cacao
- 8 g praf de copt
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 80 g lapte
- 2 oua
- un praf de sare
Intr-un vas, amestecam ouale impreuna cu laptele si uleiul, iar intr-un alt vas, cernem faina, cacao si praful de copt, adaugam zaharul si sarea si amestecam bine ingredientele. Rasturnam compozia de lichide, adica oua, lapte si ulei, in vasul in care avem ingredientele uscate si amestecam bine cu o lingura de lemn, pina vom obtine o compozitie omogena. In formele de muffins, punem cca 3/4 compozitie (chiar si un pic mai putin, pentru ca, cresc destul de mult in cuptor) si bagam briosele/muffins-ii in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 20 de minute. Lasam sa se raceasca bine (eu le-am taiat un pic motul de deasupra) si decoram cu moturele de frisca, bombonele, tot ce avem la indemina. Eu am facut portie dubla, ca le-am facut pentru copii. Sint foarte fragede, foarte delicioase alaturi de cafeaua de dimineata, dar... pentru gustul meu, cred ca as pune doar 20 de grame de cacao si as mari cantitatea de faina.
Oricum, mofturosi nu au fost si s-au mincat toate.