Briose Cu Banane, Super Pufoase
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
125 g unt moale
175 g zahar
2 oua
3 banane coapte pasate
1 l-ta praf de copt
1 l-ta bicarbonat de sodiu
2 linguri lapte fierbinte
225 g faina alba
Incalzim cuptorul la 170-180 grade.
Se mixeaza zaharul si untul, pana compozitia e cremoasa. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam bananele pasate cu furculita sau in blender, apoi bicarbonatul de sodiu dizolvat in laptele fierbinte. La final, punem si faina amestecata cu praful de copt, si cernuta. Amestecam totul cu mixerul, la viteza cea mai mica, nu prea mult.
Punem compozitia in hartiute, sau in tava de muffins, unsa si infainata. Mi-au iesit 20 de briose, din care 8 le-am copt in forma de silicon pentru bavareze.
Bagam la cuptor 20-25 de minute, sau pana trec de proba scobitoarei.
Lasam briosele la racit pe gratar...
Si cum copilul din mine avea chef de joaca, am pregatit o banala crema de unt : am frecat o jumatate de pachet de unt cu zahar pudra, dupa gust, si am adaugat putin colorant galben de la Wilton. Am pus crema in pos si "m-am dezlantuit" - vai de capu" meu, sa nu radeti de mine, da" capitolul asta e sensibil pt mine, sunt cam pe dinafara...
Prima tura, coapte in hartiute:
Tura 2, coapte in forma de silicon :
Si sectiune :
Merita incercate! :) Pofta buna!