Briose Cu Afine
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
(pentru 6 buc.)
120 g faina
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
4-5 picaturi esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 ou
2 linguri smantana groasa
3 linguri lapte
2 linguri ulei
2 linguri afine
Pentru topping:
125 g crema de branza
60 g zahar
3 lingurite dulceata de afine
afine
PREPARARE:
Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase.
Adaugam smantana, laptele, apoi incorporam elementele solide. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula.
Punem hartiile de briose in forme si turnam aluat cu lingura. Dupa prima lingura de aluat punem cateva afine in fiecare forma, mai punem o lingura de aluat si iar afine.
Vom coace briosele timp de 25 minute.
Le scoate, le punem pe un grilaj si le lasm sa se raceasca. In acest timp pregatim toppingul amestecand toate ingredientele, cu execeptia afinelor, pe care le vom preasara la sfarsit.
Pofta buna!