Briose Cu Afine
Sursa Briose cu afine
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul trecut, in plin sezon al afinelor, am congelat cateva pungulite din maruntelele fructe. Mi-a mai ramas pana azi o punga cumparata de la o batranica, venita cu ele de pe undeva de pe dealurile Carasului. Diferenta esentiala intre aceasta pungulita si celelalte este faptul ca batranica le-a cules cu mana, nu cu peria - si acest fapt se simte pe boabe, care raman intregi si frumoase.
Ingrediente
100 gr unt
400 gr faina speciala pentru prajituri de la Boromir
1 1/2 lgt praf de cop
1/2 lgt sare
1 cana afine
200 gr zahar
2 oua mari
esenta de vanilie
100 gr lapte
Intr-un vas amestecati faina cu praful de copt si sarea.
Din faina pastrati 1-2 linguri pe care le pudrati peste afine si miscati usor vasul, pana acopera faina toate boabele de afine.
Intr-un al treilea vas bateti cu mixerul la viteza mare zaharul cu untul. Adaugati apoi ouale, unul cate unul si la final adaugati esenta de vanilie.
Cand obtineti o pasta spumoasa si fina, adaugati in ploaie faina, lingura cu lingura si continuati sa amestecati cu mixerul, dar la viteza mica.
Cand ati integrat toata faina, mai adaugati si laptele si amestecati tot cu mixerul pe viteza mica.
La final integrati si afinele, amestecand cu grija cu o spatula de plastic.
Puneti aluatul in formele de briose tapetate cu hartie speciala si dati la cuptor 30 de minute. Dupa ce s-au copt le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca.
Din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 12 briose.