Briose Colorate
Sursa Briose colorate
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 24 briose
Ingrediente
Pentru briose
- 140 gr unt, la temperatura camerei
- 140 gr zahar brun
- 3 oua, separate
- 90 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
- 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor
- 500 gr zahar pudra
- 6 linguri zeama proaspata de lime
- coloranti alimentari
- ornamente pentru prajituri
Preparare
- Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose, a cate 12 locuri.
- Intr-un vas se bate untul cu zaharul si galbenusurile.Se adauga faina, praful de copt, praful de pudding si vanilia si se amesteca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in amestecul cu oua.Se umplu formele de briose pana la jumatate apoi se dau la copt 15-18 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Se lasa briosele la racit.
- Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu zeama de lime apoi se adauga coloranti alimentari.Se ung briosele cu glazura si se decoreaza cu diferite ornamente.