contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Colorate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dificultate : redusa

Timp de preparare : 30 minute

Cantitate : 24 briose

Ingrediente

Pentru briose

  • 140 gr unt, la temperatura camerei
  • 140 gr zahar brun
  • 3 oua, separate
  • 90 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru decor

  • 500 gr zahar pudra
  • 6 linguri zeama proaspata de lime
  • coloranti alimentari
  • ornamente pentru prajituri

 

Preparare

  • Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose, a cate 12 locuri.
  • Intr-un vas se bate untul cu zaharul si galbenusurile.Se adauga faina, praful de copt, praful de pudding si vanilia si se amesteca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in amestecul cu oua.Se umplu formele de briose pana la jumatate apoi se dau la copt 15-18 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Se lasa briosele la racit.
  • Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu zeama de lime apoi se adauga coloranti alimentari.Se ung briosele cu glazura si se decoreaza cu diferite ornamente.