Briose Coca Cola
Sursa Briose Coca Cola
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Probabil stiti si voi, ca o oarecare marca de zahar, nu o sa precizez care, ca nu merita sa-i fac reclama, a organizat o olimpiada caca-maca unde asa zise "gospodine" au furat cu nerusinare pozele prajiturilor facute de adevaratele gospodine, si nu s-au obosit nici macar sa taie semnaturile fetelor, au copiat retele cuvant cu cuvant... hotie si nerusinare. Iar respectivii organizatori, au dat niste raspunsuri impertinente fetelor 'furate'. De toata jena doamnele respective, "hoatele" adica. Ok, poate nu au inventat fetele retetele respective, dar daca ai putina bunavointa si iti place concurenta si vrei sa participi la un concurs, pune-ti un sort, masoara faina, zaharul, bate ouale, fa crema, fa poze si in final, arata si tu o poza cu ce AI REALIZAT TU. Cum te poti mandri cu munca altuia???? Hai ca m-am enervat ... Sa va fie rusine, hoatelor!
In fine, m-am uitat si eu pe olimpiada asta si am gasit o reteta de briose cu Coca cola, si cum sotul meu adora bautura asta, am salvat-o cu gandul sa o execut. Cand sa o fac, iar m-au apucat nervii : la ingrediente nu erau trecute oua, in schimb la preparare scria "adaugati ouale", si amestecati faina cu cacaoa - care iar nu aparea la ingrediente. Am pus eu din capul meu. Urasc retele prezentate incomplet - MAI ALES CA ERA VORBA DE UN CONCURS. Reteta a fost postata de Alina - sper ca nu era vorba de o reteta "sparlita"
Ingrediente:
- 3 oua - asa am considerat
- 100 g unt
- 150 g zahar :)) - scuzeee
- 2 l-te praf de copt
- 150 g faina
- 125 ml Coca cola
- 1 1/2 l-ta cacao -
- un vf cutit de sare - ma gandeam eu ca nu strica
Se amesteca ingredientele uscate, apoi adaugam untul moale si ouale, pe rand, si mixam sau batem cu telul. Adugam si Cola apoi omogenizam. Turnam aluatul (e moale)in hartiute de muffins si coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade aprox. 3o de min.
Le lasam la racit apoi.
Pentru glazura amestecam 100 g zahar pudra, cu 10 g cacao si 4 l-te Coca cola. Le glazuram cand sunt bine racite.