Briose Carbonara La Cuptor
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
M-am tot gandit cum sa le denumesc. Ideea am vazut-o pe un blog/site!!!, dar nu am salvat nici reteta, nici linkul, am retinut doar ca erau spaghete in forme mici. Si asa s-a nascut aceasta reteta. Aceste paste, imbogatite cu bacon afumat, chorizo si cascaval ras, topindu-se intr-o crusta rumena... proaspat scoase de la cuptor... au fost un succes ca antreu, intr-o seara cu prieteni.
Mod de preparare:
Se aleg spaghete lungi si subtiri ca taietei, se pun la fiert in apa cu sare si cu un strop de ulei pentru 7-8 minute.
Separat se incinge uleiul de masline intr-o tigaie in care se pun la calit ceapa taiata foarte marunt, usturoiul tocat si baconul taiat in fasii. Se condimenteaza usor. Se adauga salamul Chorizo taiat fasii si se mai lasa 2-3 minute, apoi se trage tigaia de pe foc. Pastele fierte se strecoara si se clatesc. Smantana se amesteca cu galbenusele si impreuna cu pastele se pun in tigaie peste baconul si Chorizo, fierbinti. Se amesteca, apoi se adauga parmezanul sau cascavalul ras.
O forma de briose (muffins) se unge cu putin ulei. Cu pastele carbonara se umple formele de briose. Din compozitie rezulta exact o tava cu 12 bucati. Se dau la cuptorul incins in prealabil. Se scot dupa aproximativ 25 de minute si se pot servi ca antreu alaturi de o salata proaspata.