Briose Asortate
Sursa Briose asortate
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-am cumparat o forma de silicon termorezistenta si am pus-o la incercare. Am facut niste briose. O parte le-am umplut cu gem si am presarat nuca deasupra, altele le-am facut cu fulgi de ciocolata. Super multumita de rezultat.
Ai nevoie de:
- 3 oua;
- 100 gr margarina;
- 100 gr. zahar;
- 200 gr. faina;
- 2 lingurite cacao;
- 1 esenta rom;
- o jumatate pachet praf de copt;
- 5-6 linguri de apa/lapte;
- ciocolata, gem, nuci;
Forma mea este pentru sase briose, din compozitie mi-au iesit 12 briose.
Bate albusurile spuma si lasa-le la rece.
Intre timp omogenizeaza galbenusurile cu zaharul, margarina, esenta de rom, faina, praful de copt si apa/laptele.
Apoi adauga albusurile batute spuma si amesteca usor. Se obtine o coca moale, un pic mai groasa decat compozitia de clatite.
Cu un polonic mic pune compozitia in formele de briose. La primul rand de briose eu am adaugat gem si deasupra am presarat nuci pisate.
La al doilea rand am pus compozitie pana la jumatatea formelor, a doua jumatate amestecat-o cu 2 linguri de cacao si apoi am turnat-o in forme. Am presarat deasupra cu ciocolata de casa. A iesit bine, nu?
Va propun si briosele cu ciocolata, sunt delicioase si foarte usor de preparat.