Briose Aperitiv Cu Sunca Si Ardei
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
250 g sunca de Praga sau jambon
1 ardei rosu mare
300 g faina
1 pliculet cu drojdie uscata
250 ml smantana
125g unt topit
1 ou
60g cascaval ras
sare, piper, ulei pentru forme
1 ou pentru uns desupra
Sunca si ardeiul se taie cubulete. Se amesteca restul ingredientelor, se sareaza si se pipereaza apoi se incorporeaza sunca si ardeiul taiate. Amestecul obtinut se lasa la dospit o ora. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se ung bine cu ulei formele de briose, (daca nu aveti, puteti folosi o forma de chec) si se umplu locurile cu aluat ( sa fie pline mai mult de jumatate). Se ung cu ou batut si pun la copt aproximativ 20 de minute ( le incercam cu scobitoarea sa vedem daca sunt coapte).
Dupa ce sunt coapte se scot din forma si se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei.
Sursa:http://amalia-mylife.blogspot.comAuthor:FdX
1 ardei rosu mare
300 g faina
1 pliculet cu drojdie uscata
250 ml smantana
125g unt topit
1 ou
60g cascaval ras
sare, piper, ulei pentru forme
1 ou pentru uns desupra
Sunca si ardeiul se taie cubulete. Se amesteca restul ingredientelor, se sareaza si se pipereaza apoi se incorporeaza sunca si ardeiul taiate. Amestecul obtinut se lasa la dospit o ora. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se ung bine cu ulei formele de briose, (daca nu aveti, puteti folosi o forma de chec) si se umplu locurile cu aluat ( sa fie pline mai mult de jumatate). Se ung cu ou batut si pun la copt aproximativ 20 de minute ( le incercam cu scobitoarea sa vedem daca sunt coapte).
Dupa ce sunt coapte se scot din forma si se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei.