contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Aperitiv Cu Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Daca te plimbi pe blogurile culinare, nu se poate sa nu observi ca morcovi au devenit un component important in multe retete, si nu cum ati crede... la ciorba sau supa, ci in checuri, cookie, muffins si chiar torturi. Asa am ajuns sa fac pentru inceput aceste briose / muffins. Reteta e simpla si chiar mi-au placut.

 

Ingrediente:
* 3 oua mari          *125 gr unt
* 125 ml de iaurt sau lapte
* 200 gr faina           * 2-3 morcovi rasi
* 1 plic praf de copt          * sare
* coaja de lamaie (optional)

 


Mod de preparare:
Intr-un castron, se amesteca faina si praful de copt. In alt castron se bat ouale cateva minute pana isi mareste volumul si devine o pasta. Se adauga apoi unul topit. Se alterneaza apoi faina cu laptele pana se termina si devine o crema destul de fluida. Se adauga si morcovul ras si stors. Cu toate ca i-am stors am adaugat sucul lor pentru culoare. Eu am pus doar doi morcovi, dar ca sa se simta bine gustul si sa aiba si culoare, puneti chiar 3-4 morcovi. Se adauga sare optional, apoi se toarna în cupele de muffins (briosa), fara sa le umpleti, ca vor creste la cuptor.


Se dau la cuptor pentru circa 30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul, iese curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute înainte de a scoate din forme. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com