Briosa
Sursa Briosa
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta frantuzeasca, briosa este fie coapta in mici tavi ondulate, fie in forma de paine. Indiferent de cum vreti sa o coaceti, aluatul este acelasi: moale, pufos, delicat, foarte putin dulce.
Daca doriti sa coaceti o paine mai speciala, o paine eleganta, veti merge la sigur cu aluatul de briosa. Se asorteaza perfect cu mancaruri (mai ales pentru cei pasionati de combinatia dintre dulce si sarat), dar poate fi servita si ca atare. Iar daca sunteti in cautare de mai multe retete de paine si briose, va recomand cu caldura sa popositi la Bucataresele Vesele.
Ingrediente
250 gr faina alba
1/2 lingurita sare
2 linguri zahar
1 lingurita drojdie uscata
75 gr unt
3 oua
1 galbenus
Amestecati faina, sarea, zaharul si drojdia intr-un vas. Adaugati untul topit si ouale batute si framantati pana obtineti un aluat omogen si moale.
Puneti aluatul la crescut pentru 90 de minute sau pana cand s-a dublat in marime.
Presarati faina pe suprafata de lucru, rasturnati aluatul si framantati-l bine. Apoi puneti-l in formele dorite si lasati-l la crescut inca 30 de minute.
Cu o pensula ungeti aluatul cu ou si daca preferati puteti presara peste el seminte.
Puneti briosa in cuptorul incins si coaceti briosa pana se rumeneste frumos.