Briosa Floare Cu Pasta De Macese
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare!! Sa fiti precum florile, plini de culoare, parfum, gingasi si frumosi ;-)
M-am gandit sa prepar o floare: Briosa Floare. Am urmat reteta de la Brioche Bouclettes, o reteta frantuzeasca.
Ingrediente:
2 galbenusuri de ou,
3 linguri de zahar,
1/2 lingurita sare,
80g unt moale,
140ml lapte,
10g drojdie proaspata,
350g faina,
1 lingura esenta de portocala,
1 lingura coaja de portocala.
Pentru uns:
200g pasta de macese,
o lingurita de zahar brun.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se sfarama drojdia si se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se pune la loc cald, pe aragaz cu cuptorul pornit timp de 10 minute pana creste.
2. Intr-un vas incapator cernem faina, adaugam sarea, restul de zahar si maiaua-care si-a triplat volumul. Amestecam. Apoi, adaugam galbenusurile, untul, esenta si coaja de portocala, laptele caldut ramas si framantam pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa.
3. Intr-un bol de sticla uns cu putin ulei de jur-imprejur, punem aluatul si-l lasam la crescut o ora tot pe aragaz, cu cuptorul pornit. Il acoperim cu un prosop uscat.
4. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe o planseta infainata, il intindem cu sucitoarea pana la o grosime de 5 mm si cu o forma rotunda de fursec, taiem rondele.
Mie mi-au iesit vreo 60 de petale, le-am intins cam subtiri, ajungeau si 50.
5. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam de jur imprejur rondelele-petalele-usor suprapuse.
Umplem toata tava cu petale, in cercuri concentrice iar in mijloc asezam o bila din aluat
si le lasam la crescut inca o ora, pe aragaz cu cuptorul pornit si acoperite cu un prosop.
6. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu laptele amestecat cu zaharul brun.Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Verificati daca sunt gata cu o scobitoare la 20-25 de minute, e pacat sa se arda.
7. Cand scoateti tava din cuptor, ungeti briosa floare cu pasta de macese
sau cu ce vreti voi si presarati pe bulbul din mijloc zahar brun.
Aromata, dulce, pufoasa ;-) Merge de minune cu o cana de lapte la micul dejun. Incercati! <3
Si mancata! :P