Brik Cu Fructe De Mare - Reteta Tunisiana
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mai demult, un vizitator m-a intrebat mai multe detalii despre Brik-ul Tunisian.
Dupa experienta tunisiana, si filme pe youtube am incercat sa fac si eu !
Am luat fructe de mare congelate, cel mai bun calitate-pret am gasit la Kaufland. Cand luati fructe de mare mixte, incercati sa luati fara multe scoici sau surimi. Sa fie bogate in caracatite si calamari e important.
Reteta am facut-o cu foi de placinta normale. In Tunisia se gaseste foaie speciala de brik.
Am spalat inainte fructele de mare si le-am dat in fiert intr-o oala .
Am intins o foaie de placinta, am pus un ou fara albus si fructele de mare. Am facut apoi un plic si l-am pus in uleiul incins. Important e sa fie foarte incins. Nu trebuie sa stea foarte mult. Probabil 10-15 secunde pe fiecare parte ! Ideea e ca oul sa nu se intareasca. Sa fie ca un ou ochi moale !
Aici daca doriti mai puteti pune bucati de cartofi fierti. De exemplu eu am fiert cartofi in coaja si apoi i-am curatat si am pus asa sfaramati cu furculita!
Rezultatul a fost destul de apropiat de gustul original tunisian !
Se serveste cu lamaie !
In poza mai apare si Costelino care a incercat si el la randul lui sa faca brik dupa reportajul meu Tunisian!
---
Dupa experienta tunisiana, si filme pe youtube am incercat sa fac si eu !
Am luat fructe de mare congelate, cel mai bun calitate-pret am gasit la Kaufland. Cand luati fructe de mare mixte, incercati sa luati fara multe scoici sau surimi. Sa fie bogate in caracatite si calamari e important.
Reteta am facut-o cu foi de placinta normale. In Tunisia se gaseste foaie speciala de brik.
Am spalat inainte fructele de mare si le-am dat in fiert intr-o oala .
Am intins o foaie de placinta, am pus un ou fara albus si fructele de mare. Am facut apoi un plic si l-am pus in uleiul incins. Important e sa fie foarte incins. Nu trebuie sa stea foarte mult. Probabil 10-15 secunde pe fiecare parte ! Ideea e ca oul sa nu se intareasca. Sa fie ca un ou ochi moale !
Aici daca doriti mai puteti pune bucati de cartofi fierti. De exemplu eu am fiert cartofi in coaja si apoi i-am curatat si am pus asa sfaramati cu furculita!
Rezultatul a fost destul de apropiat de gustul original tunisian !
Se serveste cu lamaie !
In poza mai apare si Costelino care a incercat si el la randul lui sa faca brik dupa reportajul meu Tunisian!
---