Bratwurst Cu Linte
Sursa Bratwurst cu linte
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-2 cârnați lungi bratwurst
-o lingură de oțet balsamic
-o lingură de sos worchester
-o lingură de sos worchester
-o lingură de ulei
Ptr. linte:
-250 g linte verde
-o ceapă tocată
-un ardei roșu tăiat cubulețe
-3-4 căței de usturoi zdrobiți
-o lingură de boia dulce
-boia iute după gust
-1/2 lingură de cimbru măcinat
-1/2 linguriță de chimen măcinat
-o frunză de dafin
-o lingură măghiran uscat
-800 ml supă de legume sau apă
-o conservă de roșii decojite mărunțite
-o legătură de pătrunjel verde tocat
-sare, piper după gust
-ulei
MOD DE PREPARARE:
1.Puneți lintea intr-un castron, acoperiți-o cu apă și lăsați-o la hidratat 2-3 ore.
2.Fierbeți lintea în apa împreună cu 2 căței de usturoi în coajă, ușor zdrobiți, foaia de dafin, sare.Când e gata fiartă strecurați lintea și păstrați apa în care a fiert.
3.Căliți ceapa în 3 linguri de ulei, adăugați restul de usturoi , cimbrul, maghiranul, chimenul și boiaua dulce și iute. Amestecați pe foc 20-30 de secunde, adăugați lintea, roșiile decojite și puțină apă în care a fiert lintea, cât să se formeze un sos. Sărați și piperati după gust.Lăsați câteva minute să se formeze sosul, stingeți focul și adăugați pătrunjel verde tocat.
4.Într-o tigaie încingeți o lingură de ulei și puneți cârnații tăiați de dimensiuni potrivite încât să obțineți 4 porții și prăjiți-i. Când îi întoarceți pe cealaltă parte adăugați oțetul balsamic și sosul worchester.
5.Serviți lintea împreună cu cârnații, stropit totul cu sosul format de la prăjirea cârnaților.
Poftă bună !