contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bratwurst Cu Linte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Nu-i cine știe ce rețetă, dar e una din acelea ce te ung pe suflet când afară-i frig.Cu o țuiculiță înainte și un pahar de bere sau vin după, merge ca focul. Într-una din peregrinările mele la Lidl, am dat peste cârnați ăștia albi, nemțești.Și cum nu mai mâncasem niciodată, am zis să încerc. Am ales, pentru că aveau 2 feluri : simpli și cu ardei iute, cârnații iuți.Și au fost tare iuți, dar ne-au plăcut. Dacă nu mâncați iute, alegeți-i pe cei simpli. Adăugarea oțetului balsamic la prăjitul cârnaților, le dă o savoare deosebită. Sigur că puteți încerca și cu cârnații noștri neaoși.
 
  INGREDIENTE:
 -2 cârnați lungi bratwurst
 -o lingură de oțet balsamic
 -o lingură de sos worchester
 -o lingură de ulei
  Ptr. linte:
 -250 g linte verde
 -o ceapă tocată
 -un ardei roșu tăiat cubulețe
 -3-4 căței de usturoi zdrobiți
 -o lingură de boia dulce
 -boia iute după gust
 -1/2 lingură de cimbru măcinat 
 -1/2 linguriță de chimen măcinat
 -o frunză de dafin
-o lingură măghiran uscat
 -800 ml supă de legume sau apă
 -o conservă de roșii decojite mărunțite
 -o legătură de pătrunjel verde tocat
 -sare, piper după gust
 -ulei

MOD DE PREPARARE:
1.Puneți lintea intr-un castron, acoperiți-o cu apă și lăsați-o la hidratat 2-3 ore.
 2.Fierbeți lintea în apa împreună cu 2 căței de usturoi în coajă, ușor zdrobiți, foaia de dafin, sare.Când e gata fiartă strecurați lintea și păstrați apa în care a fiert.

 3.Căliți ceapa în 3 linguri de ulei, adăugați restul de usturoi , cimbrul, maghiranul, chimenul și boiaua dulce și iute. Amestecați pe foc 20-30  de secunde, adăugați lintea, roșiile decojite și puțină apă în care a fiert lintea, cât să se formeze un sos. Sărați și piperati după gust.Lăsați câteva minute să se formeze sosul, stingeți focul și adăugați pătrunjel verde tocat.


4.Într-o tigaie încingeți o lingură de ulei și puneți cârnații tăiați de dimensiuni potrivite încât să obțineți 4 porții și prăjiți-i. Când îi întoarceți pe cealaltă parte adăugați oțetul balsamic și sosul  worchester.
 5.Serviți lintea împreună cu cârnații, stropit totul cu sosul format de la prăjirea cârnaților.

 Poftă bună !