Branzoaice
Sursa Branzoaice
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deci, sa aveti pofta!
Ingrediente:
1 kg făină albă
2 ouă
500 ml lapte dulce
50 g drojdie proaspătă
100 g zahăr
sare
coajă de lămâie
esenţă de vanilie
cca 100 ml ulei
Umplutură:
cca 500 g brânză dulce
3 ouă
100 g zahăr
1 ou + 1 lingura zahăr ptr uns
Laptele l-am încălzit putin. Am dizolvat zahărul în lapte, apoi am pus
şi drojdia proaspătă. Făina am cernut-o, am adaugat sarea şi ouăle, apoi
laptele amestecat cu zahărul şi drojdia,
esenţa şi coaja de lămâie. Am framântat aluatul, adaugând treptat
uleiul, pana ce aluatul capata consistenta unui burete. Am lăsat aluatul
acoperit la dospit cca 1 oră.
Cât aluatul se odihneşte, am pregătit umplutura: am amestecat brânza
dulce cu zahărul şi ouăle. Dacă umplutura este prea moale, se poate adăgura
câteva linguri de griş.
Cand aluatul şi-a dublat cantitatea, l-am întins pe planşetă şi am
tăiat patrate cu laturile de 7-8 cm. Am pus în fiecare pătrat câte o lingură de
umplutură, am făcut pacheţele pe care le-am asezat în tăvi unse cu ulei. Am
lasat la crescut din nou cca 30 minute, apoi le-am uns cu amestecul de ou şi
zahăr. Le-am copt la foc potrivit, ptr cca 30 minute.
Pofta buna va doresc, si va invit la o branzoaica!