Branzoaice
Sursa Branzoaice
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru aluat :
apa calduta 350 - 400 ml
faina cat cuprinde aprox -800 g
un praf de sare
1-2 lingurite de zahar
Pentru umplutura desert:
500 g branza de vaci proaspata
2-3 oua
2 linguri smantana
zahar dupa gust
2 pliculete de zahar vanilat
Pentru umplutura aperitiv:
300 g branza dulce
200 g telemea cu sare
putin cascaval ras
1-2 linguri smantana
2-3 oua
Mod de preparare:
Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi de 4 - 5 mm.
Pe fiecare foaie intinsa se pune o lingura de compozitie si se imprastie pe jumatate din foaie, iar a doua jumatate, se pliaza peste prima margine. Aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, se taie aluatul la 1 -2 mm de unde a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.Se prajesc in ulei incins , dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi de 4 - 5 mm.
Pe fiecare foaie intinsa se pune o lingura de compozitie si se imprastie pe jumatate din foaie, iar a doua jumatate, se pliaza peste prima margine. Aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, se taie aluatul la 1 -2 mm de unde a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.Se prajesc in ulei incins , dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!