Branzoaice (poale-n Brau)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din cand in cand mai avem pofta de ceva dulce cu aluat. Ne-am gandit ca ar merge de minune niste brazoaice. Si au mers……
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt aluat:
- 500 gr. faina
- 50 ml ulei
- 200 ml lapte
- 25 gr drojdie
- 3 linguri de zahar
-coaja de la o lamaie
-coaja de la portocala
-2 oua
Ne mai trebuie apoi pt umplutura:
- 200 gr branza sarata (sa fie scursa bine)
- stafide
-2 pliculete zahar vanilat
-1 ou
Si 1 galbenus pentru uns deasupra
Plan de lucru:
- diluam drojdia in cateva linguri de lapte (poza 2)
- laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul (poza 3), adaugam pe rand coaja de portocala (poza 4) si coaja de lamaie (poza 5).
- punem faina in bolul in care framantam coca, in mijloc turnam drojdia diluata (poza 6), apoi amestecul de lapte, zahar si coaja de lamaie si portocala (poza 7). Framantam bine. Adaugam intre timp si cele 2 oua si spre final incorporam in coca si uleiul.Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen (poza 8 ).
- lasam la crescut la cald aproximativ 1 ora (poza 9)
- compozitia pentru branzoaice o obtinem prin amestecarea branzei cu oul, stafidele si zaharul vanilat (poza 10)
- am impartit aluatul in 2. L-am intins cu sucitorul (poza 11), apoi l-am taiat in patrate peste care am pus cate o lingura de umplutura de branza (poza 12)
-le-am impachetat (poza 13), le-am asezat in tava si le mai lasam la crescut inca 15 minute, apoi le-am uns cu galbenusul de ou (poza 14)
- lasam la cuptor pana se rumenesc (aproximativ 40 minute)
- pofta buna! (poza 15)
Timp de preparare: 180 minute
Pret: 10 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie