contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Branzica Dulce Si Pufoasa Din Nuca De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Raw strawberry-coconut cheese Gustul acrisor si dulce si textura cremoasa a branzicii de vaci am apreciat-o mereu. Imi placea la nebunie vargabelesul sau papanasii fierti, pufosi si deliciosi pe care ii facea mama. Insa vremea a trecut si nu de putine ori ma gandeam cu nesat la branzica pufoasa. Asta pana intr-o zi cand din pura intamplare am nimerit gustul de care mi-era dor, preparand o reteta care se dorea a fi taman altceva. Insa nu ma supar ca nu a iesit ce mi-am propus pentru ca asa pot reveni in trecut, la placerea savurarii unui bol cu branzica acrisoara cu stafide, de care mi-era tare dor.Raw strawberry-coconut cheese Reteta e simplisima tare si nu implica ingrediente greu accesibile. Nuca de cocos se gaseste mai tot timpul in hipermareturi iar probioticele pot fi achizitionate atat online cat si din farmacii, singura mentiune fiind legata de faptul ca acestea trebuie sa fie unele de buna calitate pentru ca fermentatia sa aiba loc.Raw raisins-coconut cheese Am preparat branzica obtinuta in doua feluri: o varianta cu pudra de capsuni si  una cu stafide. Ambele delicioase, va asigur, dar parca varianta cu stafide e mai pe placul meu. Raw raisins-coconut cheese Branzica din nuca de cocos (pt un bol mare de branzica)

  • 3 nuci de cocos
  • 4 capsule probiotice de buna calitate (din farmacii sau de aici)
  • 3/4 pahar apa
  1. Nucile de cocos se sparg, se curata de coaja, se spala pulpa si se strecoara apa de la ele, pentru a elimina eventualele impuritati. Trebuie sa rezulte minim 250 ml de apa de cocos. Daca rezulta mai putina completam cu apa plata.
  2. Pulpa a doua dintre nuci se taie cubulete si se pune in blender impreuna cu apa de la ele, pudra de la probiotice si apa (scadeti din cantitatea de apa normala daca rezulta mai mult de 250 ml apa de cocos).
  3. Mixati bine compozitia pentru a rezulta o crema omgena. Turnati crema intr-un bol incapator.
  4. Puneti bolul neacoperit intr-un loc calduros sau in aparatul de deshidratat pentru 12-16 ore. Gustati din cand in cand. trebuie sa rezulte o banzica aerata, pufoasa, dulceaga si acrisoara.
  5. Framantati branzica cu:
  • zeama de lamaie
  • miere
  • stafide hidratate in prealabil in apa calduta

sau cu:

sau dati frau imaginatiei si faceti combinatii pe gustul vostru! Dupa framantare aceasta se da la rece pentru a se intari mai bine.

O mare parte ramasa din branzica am preparat-o ca umplutura pt un cheesecake delicios.

Cheesecake cu branzica de cocos si stafide

Blatul l-am facut din biscuiti integrali, macinati in robot peste care am adaugat putin unt de cocos topit. Am presat compozitia intr-o tava rotunda si apoi am pus crema (cantitati ochiometrice):

  • branzica de cocos
  • zeama de lamaie
  • miere
  • stafide hidratate
  • putin unt de cocos topit

Toate le-am framantat cu o lingura. Am nivelat crema peste blat.

Apoi din nuca de cocos ramasa am facut fulgi proaspeti cu minunatul Moulinex Fresh Express de care ma declar sincer incantata. Nu prea am timp acum sa vi-l prezint pe bune dar am niste retete fantastice in asteptare, care va vor convinge de calitatea lui. In cateva secunde am avut fulgii gata razuiti. Ceea ce imi place cel mai mult la el este ca ocupa putin spatiu si ca accesoriile se spala f usor si rapid. Aici il puteti vedea in toata splendoarea lui.

Picnik collage

Am ornat cheesecake-ul cu fulgii rezultati, am dat la rece et voila: a doua zi am avut parte de un mic dejun dulce si delicios, alaturi de un mini tort cu capsuni si ciocolata Inimă

Breakfast


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com