Branzica De Caju (raw Vegan) Cu Cimbru Verde
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Happy vegan wednesday! Joaca de-a raw continua Mult asteptata branzica de caju, delicioasa, aromata. Am savurat-o in gradina, intr-o dimineata insorita de primavara… Cu painica Wasa si o super salata. Daca a doua zi, la micul dejun, sotul meu a intrebat de branzica de caju, inseamna ca i-a placut foarte mult. Yupppiiiiii! Din pacate, nu mai aveam pentru ziua non vegana… Ce nepregatita am fost Reteta este extrem de simpla, trebuie numai putina rabdare. Urmeaza o branzica de migdale. Cred ca sunt nelimitate posibilitatile de a te juca in domeniul branzica raw… Cate arome, cate uleiuri, cate tipuri de seminte, cate alune, nuci… Abia astept. PS: ce am observat eu pe parcursul micutei mele experiente vegane de pana acum: senzatia de satietate vine mai repede, daca mesele sunt balansate (legume, alune, nuci, seminte etc) nu simti nevoia de snack-uri la fel de des, nu te balonezi, esti mai alert si, surprinzator, chiar plin de energie… Sa vedem mai departe Diseara am planificat un curry de tofu cu mazare verde si spanac… Mmmmm, abia astept ♥
250 g caju, pastrate in apa rece (peste noapte)
120 ml apa rece + 3 lg ulei de masline + 50 – 60 ml suc de lamaie + 2 catei usturoi
sare, piper proaspat macinat
frunzulite de cimbru verde (6-7 ramurele)
Amestecam in blender caju, apa rece, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, frunzulite de cimbru, sare, piper, pana obtinem o crema densa. Verificam gustul, asezonam. Daca este nevoie, putem adauga mai multa lamaie. Punem crema astfel obtinuta la scurs (intr-un tifon, strecuratoare densa, panza), peste noapte, la frigider.
Transferam branzica intr-un castronel, verificam gustul. Daca este nevoie, mai adaugam sare, piper, cimbru verde.
Delicioasa!
delicioasa.com
Related posts:
- Risotto de grau cu loboda si usturoi verde
- Curcan cu apio, praz si cimbru verde
- Pui copt cu usturoi si cimbru verde & cartofi crocanti, aurii
- Cod cu sparanghel, rosii cherry si cimbru verde