Branza Topita De Casa
articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca tot suntem la capitolul micul dejun, astazi vin cu branza topita de casa.
Ideea a venit de la faptul ca am aflat din ce se face branza topita din comert. M-am pus si am cautat o reteta de casa. Am si gasit, si am adaptat-o cerintelor familiei mele :-)))).
Am amestecat bine 500ml de chefir de casa cu 100ml de smantana dulce. Am pus o bucata mai mare de tifon deasupra unui castron, am turnat amestecul de chefir si am legat tifonul. Cu ajutorul unei lingure de lemn l-am agatat deasupra castronului ca sa iasa apa, si am pus totul in frigider. Cand nu mai picura (nu mai gasim apa in castron, aprox. dupa 1-2 zi), am scos branza din tifon. Am condimentat-o cu sare si leurda sau masline, boia, usturoi, etc.
Noua ne place, mai ales cu leurda :-)))).
Dar abia astept sa am marar in ghiveci :-)))).