Branza Prajita
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu sunt retete ci amintiri din copilarie, ceva cumparaciuni si, vorba aia, sa ramana la dosar. Si am primit si Halloumi.
O sa vina si retete, ca avem pe teava, pana atunci, amintirile din copilarie si tinerete, de la tara. De dimineata, cand dupa tuica de trezire urma micul dejun, la finalul iernii de obicei era branza prajita, tanti o facea simplu, din lapte de vaca zburat si scurs, apoi botii presarati cu sare si pusi la putina, atat.
Dimineata peste felii de branza fripte in untura spargea oua si, foarte des, aveam mamaliga rece, din aia tare, de cu o zi inainte. La mine branza a fost tot Halloumi, ouala insa de tara, mamaliga, canci.
Trecem la cumparaturi, episoade la care, nu va speriati, se da si cu E-uri, dar curiozitatea mea de cumparacios sef nu cunoaste limite. Carnea la conserva (vaca, porc, suc propriu) imi place de mult. Cand eram mai ponei asa, cu o echipa pe care ma abtin sa o pomenesc pe net, aveam tehnica de varf ca sa mancam noi tot (noi, adica eu si coechipierul meu, Zudor). Ne taiam la deget, usurel asa cat sa picure nitel in conserva si ramanea totul pentru noi :D
E, acum carne buna la conserva este de Scandia sau Antefrig, dar e scumpa neicusorule. Si imi cazu in ochi ceva care avea pe eticheta cam tot ce scria si la celelalte, dar la o treime de pret. Nu am rezistat sa nu iau, sa vaz si eu diferenta.
Nu recomand nici dsmanilor, nici cainilor vagabonzi conserva aia de la Clevaer, sincer, conservele umede pentru caini sunt mai curate, corecte, miros si arata de o mie de ori mai bine.
Insa tigaretele cu dovleac si cele cu branza si spanac au fost bune, ca nu reuseam sa imi scot gustul nenorocirii aleia de conserva de pe papile…
Si o poza de final, da, e cu E-uri, ma ierte subtirimile obrajilor pe care ii posedati, salam de care imi e mereu pofta din cand in cand, ordinar, dar chiar ca amintiri din copilarie cu salamul asta de porc cu cine stie ce soia mea o mai avea prin el.
Am mai gasit la jumatate de pret si Hochland cu piper, nu e rau deloc, dar sincer, nu face deloc pretul, a, la 50%, merita, desi ma gandesc cat a zacut pana i-a venit data de expirare.
Daca bantui magazinele si pietele musai gasesti chestii, singura treaba e ca in loc sa faci ce iti propui faci dupa cele gasite. Va urma si cu retete, azi numai prostioare, pentru ca medici.
rororo