contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Branza Cu Rosii La Cuptor(saganaki)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

saganaki este un aperitiv grecesc ce-si trage numele de la tigaia in care este preparata si servita(sagani). se fac foarte multe combinatii cu acelasi nume care au ca numitor comun branza, la care se mai adauga legume, creveti etc.
varianta care mi-a placut in grecia este varianta simpla, doar cu rosii si branza. mie mi-a luat cam 3 minute sa o bag la cuptor si vreo 20-25 sa o astept sa se faca. daca ai alaturi paine proaspata si un riesling alb bine racit, se cheama ca esti un om fericit :)
ingrediente:
pentru 2 persoane. timp de preparare 25 de minute
- 600g rosii
- 400g branza
- ulei de masline, oregano
branza cu rosii la cuptor(saganaki)
- taie rosiile felii groase de jumatate de deget si aseaza-le in cratita cat sa acoperi tot fundul cratitei. stropeste cu ulei de masline si oregano
- taie branza felii si aseaz-o peste rosii. stropeste cu ulei de masline si oregano. eu am folosit branza de oaie cu gust puternic. poti sa folosesti si haloumi, feta sau mozzarella spre exemplu insa trebuie sa nu contina foarte multa apa(sa fie semi-maturata).
- pune inca un strat de felii de rosii, stropeste-le cu ulei de masline si oregano si da-le la cuptorul incins la 250 de grade timp de 20-25 de minute.

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com