Branza Cu Rosii La Cuptor
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...am scris "branza" in titlu...asa, la modul general :P ...deoarece, de data asta, mozzarella a stat la baza apetisantului preparat dar sa stiti ca se poate folosi, cu mare succes, si mozzarella noastra autohtona, adica telemeaua :))
...si pentru ca de vreo doua ori pana acum deja ne-am delectat cu clasicul "antipasto", adica minunatul antreu italian, numit "Insalata Caprese", unde apar aceleasi ingrediente (care insa se consuma fresh :P) am hotarat sa incercam si o alta varianta a lui, si anume un gratin (fara pesmet insa :P) din rosii si mozzarella.
...dupa cum urmeaza :))
Ingrediente:
- 4 rosii mari
- 380-400 g. branza Mozzarella (sau telemea)
- 3-4 linguri ulei de masline
- piper macinat mare
- 1 lingurita busuioc uscat (sau oregano)
Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se spala si se taie rosiile felii; se lasa sa se scurga branza si se taie, cum altfel?! ...felii, again :P
Se unge cu o lingura de ulei de masline o tava plata si se aseaza alternativ cate o felie de rosie si o felie de branza, pentru ca aspectul final sa fie de tigle:
Se presara deasupra piperul macinat mare si busuiocul:
Se stropeste cu restul de ulei si se coace timp de cca. 14-16 minute sau pana cand prinde o crusta rumena si apetisanta :))
Preparatul se aduce la masa in forma, foarte fierbinte:
Se recomanda o paine bagheta, foarte proaspata si un vin sec, de preferinta alb.