Braduti Umpluti
articol scris de truedelights blog
Braduti haiosi si gustosi pentru un Craciun mai …dulce
INGREDIENTE:
Aluat:
2 oua, 5 linguri zahar, 100 ml lapte, 1 lingurita bicarbonat de amoniu,
zeama de lamaie,colorant alimentar verde, faina cat cuprinde
Crema:
2 cani biscuiti macinati fin, 5-6 bucati rahat ,1 cana nuci macinate, 50 g unt,
esenta de rom,aprox. 1/2 cana cu lapte
PREPARARE:Aluat:
Se bat ouale cu zaharul ,se adauga laptele,
colorantul, bicarbonatul de amoniu
stins in zeama de lamaie si faina.
Se framanta bine un aluat potrivit de moale.
Se intinde in foaie subtire si se taie
fasii inguste si lungi care se ruleaza pe
formele de con dand forma de bradut.
Se coc 15-20minute si se scot de pe forme
cat sunt fierbinti.
Se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema.
Crema:
Se trece rahatul prin masina de tocat ,se amesteca apoi cu biscuitii, nuca, esenta , untul si cacaua .La sfarsit se adauga laptele putin cate putin ca sa se lege compozitia si sa rezulte o crema omogena cu care se umplu bradutii.
Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.