Braduti Din Aluat De Chec Rapid La Microunda
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Partea frumoasa este ca acesti braduti ii puteti face si din aluat pentru Panettone care este moale si va repeta forma conului pentru braduti :)
Ingrediente:
5 cani pentru ceai
1 ou
5 linguri rase de faina
4 linguri rase de zahar
1/2 lingurita de praf de copt
3 linguri de lapte
3 linguri de ulei
1 pachetel zahar vanilat
Pentru glazura si decor:
3 linguri zahar pudra si 1 lingura suc de lamiaeGem de culoare rosie
Pudra de zahar pentru pudrat bradutii
Veti mai avea nevoie de:
5 cani ceramice, 1.10 metri hartie cerata pentru copt, creion, scoci, o farfurie sau un capac cu diametrul de 20 de cm. 1 seringa sterila fara ac sau un posh cu dui cu gaurica mica.
Mod de preparare:
1. Intr-o cana, punem toate ingredientele uscate, amestecam si adaugam oul, mixam putin pana se omogenizeaza cu mixerul, pentru aceasta montam o singura vasla la mixer.
2. Dupa ce s-a umflat putin compozitia adaugam in ea pe rand laptele si uleiul, mai amestecam o data pana incorporam si turnam compozitia in 5 cani in fiecare cana lasand jumatate din cornet neplin ca sa aiba spatiu unde creste.
3. Dati canile in microunda si programati pentru 4 minute la 800 de Wati putere.
2. Dupa ce s-a umflat putin compozitia adaugam in ea pe rand laptele si uleiul, mai amestecam o data pana incorporam si turnam compozitia in 5 cani in fiecare cana lasand jumatate din cornet neplin ca sa aiba spatiu unde creste.
3. Dati canile in microunda si programati pentru 4 minute la 800 de Wati putere.
Decorul:
1. Hartia pentru copt se impatureaza in 5 bucati egale, pe ea se pune o farfurie sau un capac cu diametrul de 20 de cm. si se deseneaza un cerc, se gaseste centrul cercului trasand doua linii perpendiculare prin centru cercului.2. Capsati cercul de hartie, patrunzand toate 5 straturi si taiati cu foarfeca pe conturul cercului, acum taiati pe una din liniile trasate perpendicular pana in centrul lui.
3. Formati un cornet din fiecare cerc si-l prindeti cu scoci.
4. Glazurati cu ajutorul unei pensule din silicon bradutii copti si desprinsi de hartia in care s-au copt, cu ciocolata alba topita la bain marie.
5. Tavaliti bradutii in nuca de fistic maruntita si peste fiecare bradut puneti cate o lingurita rasa din glazura preparata din 3 linguri de pudra de zahar batuta cu o lingura de suc de lamiae pana se inalbeste si se lichefiaza ca o glazura.
6. Pudrati bradutii si ii decorati cu jucarii din gem de culoare rosie cu ajutorul unui posh sau o seringa fara ac.
Pofta mare !!!