Braduti Cu Miere Si Lapte
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Simtim cu totii ca timpul este o problema (mai ales acum ca sarbatorile se apropie), dar cel mai bun Dar este cel facut cu dragoste de manutele noastre. Biscuiteii acestia sunt numai buni pe masa de Craciun, nu necesita mult timp si sunt deliciosi, iar daca va hotarati ;) ii puteti face cadou (asta daca nu ii devorati imediat, cum am facut noi :">).
- 400 g faina (plus extra pentru intins aluatul)
- 250 ml lapte
- 1 ou (marimea L)
- 1 lg ulei
- 110 g miere poliflora
- 35 g cacao
- 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
- 1/2 lgt otet
- coaja de la o portocala
- .............
- Zahar pudra
- Frisca (optional)
Cum procedam:
1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte).
2. Amestecam faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
3. Pudram aluatul cu faina, il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la temperatura camerei 30-45 min.
4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
5. Impartim aluatul in doua. Pudram suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0.5-0.8 mm.
6. Taiem aluatul cu ajutorul unor forme pentru biscuiti (eu am un set in forma de steluta, cu marimi diferite).
7. Transferam (cu grija) biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu alta hartie de copt, iar desupra punem o alta tava ca sa se coaca uniform (e bine sa aveti tavi care sa se potriveasca perfect... eu nu am avut si n-au iesit asa cum am sperat).
8. Introducem tava in cuptor 15-20 min.
Din cealalta jumatate de aluat am format bile, care mai apoi le-am tavalit prin zahar pudra, le-am pus intr-o alta tava si am bagat in cuptor.
Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se mai racoreasca, apoi pudram cu zahar.
Nota!Puteti adauga scortisoara macinata.